Van Oud naar Nieuw

2013Op Oudejaarsdag, te midden van het geknal in de wijk, terwijl de kat ’n veilig heenkomen heeft gezocht in het trappenhuis, zit ik ’n beetje te mijmeren over het afgelopen jaar en het komende jaar…….. en als ik weer verder schrijf is het ineens middag op 1 januari na het traditionele nieuwjaarsconcert in Wenen……

Voor 2013 wens ik je een inspirerend jaar, vrede met jezelf en anderen, dat je kunt veranderen wat veranderbaar is, dat je kunt accepteren wat onveranderbaar is, én de wijsheid om het onderscheid tussen die twee te weten.

Wat is veranderbaar en wat niet, in relatie tot het onderwerp spreken in het openbaar ? Om eens op één element in te gaan: de werkelijkheid is een feit, het publiek is daar en het enige waar verandering mogelijk is ben JIJ. We zien de wereld niet zoals die is, maar zoals we zijn. Dat heb je vast al eerder gelezen of gehoord. In veel situaties van opwinding of spanning vallen we terug op automatische patronen.
Dat brengt met zich mee dat we de strengheid waarmee we naar onszelf kijken en onszelf beoordelen of zelfs veroordelen ook projecteren op ons publiek, dat er naar ons idee dus net zo over zal denken als wij. En dát is natuurlijk gewoon níet waar. De werkelijkheid is dat het publiek zijn eigen dingen over jou denkt en ik durf je te verzekeren dat dat vrijwel altijd veel positiever is dan wat jij over jezelf denkt.

Hoe meer je in het NU bent, hoe meer je bovengenoemde automatische patronen kunt loslaten en juist dát is één van de effecten van Speaking Circles.

Hoe doorbreek jij die automatische patronen ?
Hoe blijf jij voor een groep in het nu ?
Plaats s.v.p. een reactie en laat ’t weten.

Hartelijke groet,
Stef de Beurs

 

2 gedachten over “Van Oud naar Nieuw

 1. Jadwiga de Bock Majewska

  Geachte Heer Stef de Beurs,
  thema: ” Hoe doorbreek jij die automatische patronen?”
  “Hoe blijf jij voor een groep in het nu? ”
  mijn reactie:
  Wij, Ik en mijn familie, bij U geachte Stef, workshop ” Speaking Circles” hebben ervaren. Onder Uwe begeleiding met de methode van “Speaking Circles”, dat is een SUPER SNELLE ONDERWIJS !
  Mijn conclusie door mijn ervaring:
  de door U Geachte Stef, workshop ” Speaking Circles”, is “Een Groot Wereld Opener” , is de resultaat.
  HOE ZO?
  antwoord:
  1. Bevrijding ervaren van “remmende blokkades”.
  2. Vervolgens:
  DURVEN “die GROOT WERELD” zien MET ANDERE OGEN! “Die Groot Wereld zien door ogen van: een “Wereld Ontdekker”!
  Hoe zo?
  Na Uw workshop ” Speaking Circles”, geachte Stef, direct die Grote Wereld ” ZIEN “:
  dat er volop ” Kansen allerlei liggen om op te rappen”.
  En:
  Om ” durven die kansen gaan oprapen” is een DURF voor nodig. En dat “DURF, durven” heb ik in 1 DAG ! geachte Heer Stef, op Uwe 1 dag workshop “Speaking Circles” geleerd!
  Uwe, Geachte Stef, ” workshop 1 dag ” Speaking Circles,” is:
  een uitstekende, super intensieve en waardevolle super snelle ONDERWIJS.
  EEN SUPER SNELLE ONDERWIJS IN 1 DAG! Dat heb ik en de mijne ervaren en graag wil ik mee delen. Geachte Stef de Beurs, mijn hartelijk dank voor U, nu ook voor, dat ik , bij deze gelegenheid, mijn dankbaarheid en bewondering mogen uiten, Voor Uwe Passie, UWE talenten en gaven, om volwassenen, mensen op hoger niveau “UPGRADE”, en nog,
  p.s.
  Dank zij Uwe geachte Stef de Beurs ” die workshop met Speaking Circles”, nog een extra voordeel voor mij heeft , n.l.: Relaties aanknopen met andere mensen in allerlei gelegenheden is zo makkelijk voor mij geworden dat ik heerlijk onbevangen voel, met alle mensen kennis maken en vriendschappen aan gaan.
  Jadwiga de Bock Majewska

 2. Joyce

  Anderhalf jaar geleden heb ik een paar workshops gegeven. Ik kreeg daar niet een goed gevoel bij. Hierdoor begon ik te twijfelen of ik het wel kon. Toch ben ik begonnen met het geven van korte presentaties. Die werden enthousiast ontvangen. De laatste tijd geef ik regelmatig workshops en ik merk dat ik telkens beter word in het presenteren. Het is voor mij een kwestie van oefenen en gewoon veel doen!
  Als je in jezelf gelooft, gelooft ook het publiek in je. Zo ervaar ik het spreken in het openbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *