Spreken in het openbaar – Tip 6

Bewegen of stilstaan ? Wat draagt bij aan jezelf zijn?, stilstaan of bewegen. Als er voldoende ruimte is kun je natuurlijk bewegen. Belangrijk daarbij is, dat je in de ogen van je publiek kunt blijven kijken, térwijl je beweegt. Meestal kun je zeggen, wat bij jou past is voor jou natuurlijk om te doen.

2 gedachten over “Spreken in het openbaar – Tip 6

  1. Gonny de Wit

    Misschien kun je tips geven in een volgend blog hierover. Wat mij namelijk vaak gebeurt is dat ik het hele verhaal wat ik ga vertellen heb gevisualiseerd en als ik dan aan het woord ben; slaat mijn stem over – terwijl ik niet zenuwachtig ben.
    Wat mij ook vaak gebeurt is dat al netwerkend (vaak met veel geluid) op de achtergrond : dat ik bijna geen stem meer heb – al na twee uur. Gek genoeg gebeurt het niet bij Open Circles (Bootcamp) – dat kan ik niet verklaren. Jij wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *