6 gedachten over “Piramide van Maslow aangepast

 1. Titia de Meijer

  Hoi Stef,

  Jij maakt mij blij met je uitspraken over basis behoefte aan sociaal contact. Met de nadruk op het aandurven van aangaan van sociale contacten vanuit het hart, zou ik nog toe willen voegen. Zo ervaar ik dat ook en zie dat ook om me heen, vooral bij mensen die het moeilijk vinden naar buiten te brengen wat er binnen in ze leeft, ze voelen zich kwetsbaar omdat wat zij voelen niet geaccepteerd zou worden (en dat wordt het ook soms niet). Bij mij lukt dat steeds meer, mede dankzij jouw 2 korte introductie cursussen. Ik hoop dan ook komend jaar een vervolgdag bij je te gaan doen! Hartelijke groet, Titia

 2. Rein Swart

  Dat is wel een hele sprong, Stef, behoefte aan sociaal contact van drie naar een, de basis van de piramide. Ik neem aan dat een kind eerder van honger sterft dan van ontbreken aandacht. Zullen we sociaal contact niet op twee zetten?

 3. Stef de Beurs

  Hi Rein,

  Bedankt voor je reactie.
  Natuurlijk heb ik het niet zelf bedacht. 🙂
  Zelf zou ik de lichamelijke behoeften als voedsel en de behoefte aan contact op een gedeelde 1e plaats zetten, want de noodzaak ligt zo dicht bij elkaar……. ook voor ’n baby.

  Hartelijke groet,
  Stef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *